söndag, februari 08, 2009

Inte mycket som var bra i melodifestivalens första deltävling

Jag tyckte att kvalitén på låtarna som tävlade i Göteborg igår var jättelåg. När vi hade hört alla bidrag tittade vi på varann och tänkte: Jaha, vilka två är bäst av de dåliga?
Jag höll iaf på Alcazar och Marie Serneholt för de hade låtar som iaf gick att lyssna på. Ja rocktjejen i början var inte helt tokig heller.
Caroline af Ugglas kan jag bara inte med! Hon är som en kvinnlig DiLeva fast ännu värre! Låten var väl iofs rätt okej, den var ju egen så att säga. Men att se på henne.. nej usch, det går inte. Jag var tvungen att gå ifrån tv:n!
Jag måste citera min underbara sambo som kom med detta klockrena uttalande när hennes fula nuna dök upp i tv-rutan:
"Hon ser ut som en statist ur Apornas planet."
Hahahahaha, sååå klockrent! Inte nog med att hon är ful liksom, hon åmar sig och kråmar sig på ett sätt som bara blir jobbig. Nej fy vilken hemsk människa! Förlåt, men jag tycker verkligen så!

Och reglerna sen då? Var det NÅN som fattade? Jag trodde jag hade grepp om det, både med duellerna och juryn och allting. Men sen gick ju Caroline vidare både till Andra chansen OCH till... tredje (?) chansen. Vadå tänk om hon vinner båda då? Får hon sjunga två gånger i Globen då eller? Till slut blir det en final där 4 bidrag är Caroline af Ugglas eller vadå, jag fattar nada?

Tänkte ni på ljudet igår, vilken kass kvalité det var på det? När mellanakten spelade (han var duktig, den lille gubben) så hörde man jättetydligt sorlet från publiken vilket störde jättemycket! Och genom hela programmet tyckte jag att ljudet inte kändes helt klockrent.

Och till sist en kommentar om programledaren.
Petra Mede är en rätt så rolig komiker faktiskt. Men som programledare vete sjutton. Hon hade sina roliga stunder där man faktiskt skrattade åt hennes skämt. Men överlag gav hon ett stressat och hetsigt intryck där hon bara var för mycket. Så det var lite synd..

Aja, det var en dålig start på en kult-tävling som blivit till en urblekt dokusåpa. Och ändå envisas man med att titta. Att man aldrig lär sig...

1 kommentar:

Anonym sa...

Misstänkte att Tilda inte kunde låta bli att blogga om melodifestivalen :)
minns förr året då du gjorde de. Minns att man kunde missa en lördag, då var det bara att gå in och läsa din blogg så fick man reda på allt :)

keep on keep on