onsdag, april 08, 2009

Studier

Jag sitter här och försöker planera mina studier. Så här ser det ut just nu.

Alt 1
Jag ser helt enkelt till att komma in på någon fotoutbildning, vilket ju är det jag helst av allt vill. Och helt enkelt utbildar mig till fotograf och startar mitt företag, precis som planerat. Då kommer jag läsa i ungefär 2 år.

Alt 2
Jag söker in till den här utbildningen och skaffar mig en kandidatexamen i grafisk design. Då kommer jag att läsa i 3 år.

Alt 3
Jag bygger min egen kandidatexamen genom att läsa Medie- och kommunikationsvetenskap upp till C-nivå (totalt 3 terminer) och sedan lägga till kurser så att jag får en examen. Då kan jag använda poäng och kurser som jag läste på lärarutbildningen. Jag kommer då att läsa i 2 år.

Det svåraste är nu att välja mellan alt 2 och alt 3 som backup ifall inte alt 1 blir verklighet.
Blir det alt 2 läser jag ju längre än vad jag gör på nåt av de andra alternativen, men samtidigt verkar det vara en riktigt rolig utbildning. Jag hamnar isåfall i Linköping eller Norrköping.
Blir det alt 3 har jag fördelen av att kunna använda kurser som jag redan läst och studietiden blir då kortare men samtidigt verkar renodlade MKV-kurser inte vara lika roliga som utbildningen i Linköping/Norrköping. Blir det alternativ 3 så hamnar jag i Örebro.

Hmm svårt val.
Vad tycker du?

1 kommentar:

Lesly sa...

låter intressant, jag tycker att det låter bra att byta plats på alt 2 och 3 för då kan man ju använda dina tidigare studier till godo. och det verkar ju som att kurser i medie och kommunikation är desamma som dem som finns i programmet (alt 2). Lycka till med ditt val.