onsdag, november 05, 2008

Min toppendag på jobbet

Det var ganska mycket post idag så det tog lång tid att sortera. Och så fick jag vänta väldigt länge på ett annat distrikt, där jag har post som jag ska köra ut. Detta resulterade i att jag blev en halvtimme sen ut, ungefär. Härlig start!
Men jag tänkte att jag kan kanske köra in lite tid, för det var ju ingen reklam och då brukar det gå lite fortare. Men ser du, tji fick jag för min chef hade lagt i reklamblad för sin idrottsförening i facken på mitt distrikt. Han hade lagt i åt alla faktiskt, till och med de som inte vill ha reklam. Toppen! Det innebar ju att jag fick nöjet att stanna vid varenda låda på hela mitt distrikt.

När jag står och sorterar kommer densamme och frågar om jag kan jobba imorgon också. Och det kan jag ju och jag har ju inte råd att tacka nej så jag sätter upp mig på ännu en arbetsdag.

Tidigt på turen ringde jag en kund som hade beställt ett rek, för att säga att jag var på väg. Men det var upptaget så jag fick inte tag på henne. När jag väl kom dit fick jag vänta ett bra tag innan hon kunde komma ut och skriva på. Hon satt tydligen i telefonkö. Ytterligare förseningar. Keeps getting better and better.

Lite senare på turen mötte jag en kund som var irriterad på systemet med paketen. Lyssnade med ett halvt öra faktiskt, för då var jag rätt less. Men jag log förstås och nickade medhållande åt allt han sa (vilket var mycket, så jag blev stående ett tag..) Inside, I was screaming.

Kund nummer två som jag handskades med idag, börjar med att säga: Vad sen du är idag!
Ah yes, han vet hur man ska charma en stressad och irriterad brevbärare minsann.

Ännu lite senare kände jag hur jag började gråta helt plötsligt. Av ingen anledning tårade sig ögonen och till sist rann det över så att jag blev våt om kinderna. Har ingen aning om var det kom ifrån. Trött, stressad och less antar jag. För vad jag minns var det ingen tårdrypande låt på radion eller något sånt, tror faktiskt det var mitt i ett reklambreak.

När jag kom tillbaka från turen var jag inte långt från bristningsgränsen.
I dörren möter jag en kollega som ber mig spana in buren med paket. Den är till morgondagen. Och den är till mig. Bara till mig. Yay! Dryga 20 paket som ska delas ut. Och så är det ju torsdag imorgon också. Det innebär ju att jag kan lägga till fyrtiotalet buntar med reklam till mina paket. Plus posten såklart, som egentligen är den primära anledningen till att jag jobbar.
Kan knappt bärga mig till imorgon när jag får gå upp i ottan för att ta itu med allt det där!

Jo som sagt, min dag var toppen och morgondagen blir säkerligen inte sämre den!

3 kommentarer:

Sara sa...

Usch gumman! Jag lider med dig! Hoppas verkligen att folk är lite hyggligare idag!!

Crille sa...

Jag lider med dig =/
Men vilket bra inlägg som beskriver verkligheten för oss som har "skitjobb" (dåligt betalda jobb, men jobb där man får göra mycket och ganska, för samhället, fundamentala saker)..

Jag ser på uppdrag granskning där de visar hur nattpatrullen inom hemtjänsten uppe i piteå har mellan 40 och 60 besök per natt plus en massa larm.. Det är ju SJUKT hur detta samhälle är nu för tiden. Nej, det är inom lattjo-lajban branschen man ska jobba, där får man iaf stålar (trots att man inte gör ett sådant viktigt jobb)...

Anonym sa...

usch usch vad trist. Tur att du är så pass stark som du är och hoppas det blev bättre senare. Keep on goin ! /ida